Vepřo knedlo zelo

Suroviny:
1,5kg vepřové pečeně
cibule
česnek
hrst kmínu
0,5kg kysaného zelí
1 cibule
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
sůl
kmín
cukr

Postup:

Maso si očistíme, osolíme a posypeme bohatě kmínem. Dáme do pekáče spolu s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme trochou vody a dáme na 2-3 hodiny péct. Během pečení podlíváme vodou a maso otáčíme.

V hrnci si rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibulku. Zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Přidáme pokrájené kyselé zelí a uvaříme ho do měkka. Nakonec zelí dochutíme solí a trochou cukru.

Podáváme s kynutým houskovým, nebo bramborovým knedlíkem.