Španělské ptáčky

Suroviny:

800 g hovězí roštěné
60 g špeku
2 lžíce plnotučné hořčice
2 párky
1 velká cibule
2 vejce
2 sterilované okurky
olej
mouka
sůl
pepř

Postup:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme horčicí. Na každý plátek dáme kousek okurky, vajíčka, špeku, párku a cibule. Maso zamotáme do balíčku a svážeme nití, nebo spíchneme párátkem.
Do pekáče dáme olej, cibuli a připravené ptáčky. Podlejeme trochou vody a dáme péct na cca hodinu, až je maso měkké. Během pečení maso otáčíme a podléváme šťávou. Když je maso hotové, vyndáme ho a zbylý výpek přivedeme k varu. Zahustíme moukou, ochutíme solí, pepřem a horčicí a krátce ještě provaříme. Ptáčky dáme prohřát do omáčky a podáváme s houskovým knedlíkem.