Tip na skvělý a jednoduchý oběd: Frenštátská uzená krkovice s bramborovou kaší a cibulkou

uzena-krkovice-s-kasi

Hledáte recept na chutný oběd s jednoduchou a rychlou přípravou? Jeden takový pro vás máme. Vyzkoušejte naši Frenštátskou uzenou krkovici a připravte si jednoduchý, chutný a šťavnatý oběd.

Vařená Frenštátská uzená krkovice s bramborovou kaší

Frenštátskou uzenou krkovici (v kuse, neporcovanou) povařte přibližně 1 hodinu v osolené vodě. Připravte si bramborovou kaši a na másle dozlatova osmaženou cibulku. Uvařené maso nakrájejte na plátky a podávejte s nakládanými okurkami.

Ze zbylého vývaru si můžete připravit navíc i chutnou polévku. Stačí do vývaru přidat trochu zeleniny, polévkového koření a dochutit. Uzenou polévku můžete podávat s rýží a případně ji zjemnit mlékem.

Frenštátskou uzenou krkovici zakoupíte v našich řeznictvích v Novém Jičíně a ve Frenštátě p. R. Přejeme vám dobrou chuť!

Tip na servírování Frenštátské uzené krkovice